Een hypotone of een isotone sportdrank, waar zit hem dat verschil eigenlijk in? En wat zijn de voordelen van deze verschillende soorten sportdrank?

Het verschil tussen de sportdranken heeft te maken met de concentratie van de drank. Voor een optimale en snelle opname moet een drank dezelfde concentratie hebben als je bloed. Door onder andere sporten verbrand je suiker en verlies je vocht en mineralen, waardoor de concentratie in je bloed afneemt. Wil je dit snel en gemakkelijk weer aanvullen? Dan is een hypotone sportdrank een prima keuze. Een hypotone sportdrank bevat minder deeltjes dan het lichaamsvocht, hierdoor kan de hypotone sportdrank zeer snel de maag verlaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Maxim Sportsdrink, deze is hypotoon en bevat alleen natuurlijke ingrediënten.

Een isotone sportdrank wordt in tegenstelling tot een hypotone sportdrank minder snel door het lichaam opgenomen. Een isotone sportdrank heeft daarentegen wel het voordeel dat deze meer water door de maag-darmbarriere kan laten. Ook heeft het een hogere dichtheid waardoor het meer voedingstoffen levert dan een hypotone sportdrank.

Meer weten over de verschillende soorten sportdrank en wat het beste bij jou past? Wij geven je graag advies.

marianne vos website

Nieuwsbrief

Laat hieronder je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ongeldige invoer