Ieder jaar weer trekken duizenden Nederlanders naar de Franse Alpen om de bekende colls zoals Mt Ventoux, Galibier en Alpe d’Huez te beklimmen. Hier wordt voor vele fietsers herinneringen gemaakt. Voor de een is het een training en voor de ander is het een grote uitdaging. Of je nu voor jezelf fietst of voor een goed doel, een goede voorbereiding is essentieel. Hoe je de colletjes ook benadert, je kunt pas echt genieten van de omgeving en je prestatie als je fysiek fit bent. Goed trainen en goede sportvoeding helpt je daarbij. 

Het voordeel van goede sportvoeding is dat het ontwikkeld is voor duursport en extreme omstandigheden. Ideaal dus voor Alpenritten en lange klimtochten. Behalve dat je goede benen moet hebben om de bergen te beklimmen, moet je mentaal en fysiek ook opgewassen zijn tegen de lange duur en de weersomstandigheden. Het kan heel warm zijn, maar ook sneeuwen en flink waaien. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent.

Carboloader; voor een optimale energievoorraad
top 3 productenEen goede energievoorraad is heel belangrijk, omdat je tijdens de klim weinig trek hebt om te eten en te kauwen. Begin je klim met een voorsprong en optimaliseer je koolhydraatvoorraad in je spieren met Maxim Carbo loader. Met Carbo Loader is het gemakkelijk om de hoeveelheid koolhydraten in de voeding op te hogen, zonder dat je heel veel moet gaan eten. Je kunt eventueel carboloader toevoegen aan je sportdrink. Maxim Carbo Loader heeft een neutrale smaak en is daarom ideaal om je sportdrink van extra koolhydraten te voorzien. Makkelijk als je geen vaste voeding meer wilt of kunt eten!

Sportsdrink is onmisbaar!
Je moet voldoende drinken! Een goede sportdrink is onmisbaar. Tijdens de klim adviseren wij om minimaal 1 bidon (750ml) Maxim Sports Drink per uur te drinken. Zeker bij hoge temperaturen is het belangrijk om voldoende vocht en mineralen (=zouten) binnen te krijgen. De mineralen zijn essentieel voor een goede vochthuishouding en concentratie. Maxim Sportsdrink is hypotoon. Een hypotone drank is vriendelijk voor de maag en wordt sneller door je lichaam opgenomen. Het bevat minder suiker en meer mineralen dan een isotone drank en vult precies datgene weer aan wat je lichaam verliest door transpiratie.

Long Lasting Energy; dé ideale voeding voor klimgeiten
Zeker in de eerste helft van de klim is het belangrijk om voldoende energievoorraad aan te leggen voor het 2e deel. De ervaring leert dat het eten van vast voedsel tijdens de klim lastig is. Maxim heeft daarom een ideaal alternatief voor een reep of brood. Maxim Long Lasting Energydrink is een kant en klare drank en bevat een optimale combinatie van koolhydraten voor langdurige energie. Het is vloeibare voeding en zeer geschikt voor een lichaam dat moeite heeft met het verwerken van vast voedsel. Maxim Long Lasting Energy drink levert dezelfde energie als 3 bananen. Een pakje geeft je voldoende energie voor 45-60 minuten! Het is dé ideale voeding voor “klimgeiten”.

marianne vos website

Nieuwsbrief

Laat hieronder je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ongeldige invoer