shutterstock Lofoten klein vierkantWij Nederlanders zijn over het algemeen gevoelig voor trends. Met name trends vanuit de USA doen het hier goed. Voor wat betreft voedingstrends is dat niet altijd even positief, want de Amerikaan neemt het niet zo nauw met voeding ... en ook niet met het milieu trouwens ;). Wat dat betreft kunnen we veel beter naar het noorden kijken en daar de trends oppikken.

De levensstijl van Scandinaviërs is al eeuwenlang gericht op kracht en vitaliteit. De bewustwording m.b.t. gezonde voeding en sport is diep ingeworteld in de Scandinavische levensstijl. De meeste Noren groeien op met sport, levertraan en eiwitten. Het gebruik van levertraan vanwege de gezonde vetzuren (omega-3) en natuurlijke vitamine A en D kent een levenslange traditie en wordt door alle generaties dagelijks gebruikt; van baby tot senior. Er is in al die decennia niet zo gek veel verandert, want zelfs de stoere Vikingen gebruikten al eiwitrijke voeding en levertraan.
Bewustwording t.a.v. gezonde voeding en sport is in Scandinavië ongekend groot. Dat blijkt ook uit het feit dat bijna 75% van de Noren minimaal 2 x per week actief sport. Maxim is in Scandinavië al jaren dé nummer 1 sportvoeding. Dat is o.a. te danken aan de extra aandacht voor kwalitatief hoogwaardige en gezonde producten, aandacht voor milieu en vooral aan het grote assortiment eiwitrijke repen, zoals Maxim Protein 40%. Deze unieke repen, op basis van extra eiwitten en vezels en weinig suiker, zijn voor velen onderdeel van hun dagelijkse voedingspatroon. Mars, Snickers of andere candybars en koekjes zijn inmiddels vervangen door een Protein bar 40% of Protein bite.

marianne vos website

Nieuwsbrief

Laat hieronder je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ongeldige invoer