Voorbereiding

Carboloader
Begin je wedstrijd met een voorsprong. Carboloader is vooral geschikt om de koolhydraatvoorraden in de spieren te optimaliseren. Met Carboloader is het gemakkelijk om de hoeveelheid koolhydraten in de voeding op te hogen, zonder dat je als sporter heel veel moet gaan eten. Gebruik Maxim Carboloader 1 dag voorafgaand aan je wedstrijddag. Op de wedstrijddag gebruik je het 2-3 uur voor aanvang van je inspanning. Een portie levert evenveel koolhydraten als 5 sneetjes brood, 440 gram gekookte pasta of 3 grote aardappels.

1e FASE WEDSTRIJD
Tijdens de wedstrijd is het van groot belang om te blijven eten en je lichaam te voorzien van de juiste brandstof, namelijk koolhydraten; de belangrijkste energiebron voor sporters. Dus eet voldoende en op tijd.

Maxim Sports Drink
Het is belangrijk om gedurende de gehele wedstrijd voldoende te blijven drinken om vocht, koolhydraten en mineralen en electrolyten opnieuw aan te vullen. Drink 1 bidon (750ml) Maxim Sports Drink per uur.
 
Maxim Energy Bar
Maxim Energy Bars bevatten 70% koolhydraten en bevatten weinig vet. Dit maakt de repen ideaal voor gebruik zowel voor als tijdens de inspanning.
Neem 1 reep (55gram) tijdens de inspanning, het geeft energie voor ongeveer 60 – 90 minuten.

OF

Maxim Long Lasting Energy Drink
Ideaal voor wanneer je lichaam moeite heeft met het verwerken van vast voedsel. In plaats van vaste voeding (repen, brood, banaan) kan je dan kiezen voor vloeibare voeding. Maxim Long Lasting Energy Drink levert dezelfde energie als 3 bananen. Het is een kant en klare drank met de energie van een gel en de voordelen van een sportdrank. Het is dan ook een populair product onder fietsers. Een pakje Maxim Long Lasting Energy Drink geeft je voldoende energie voor 60 – 90 minuten.
 
2e FASE WEDSTRIJD

Maxim Sports Drink
Het is belangrijk om gedurende de gehele wedstrijd voldoende te blijven drinken om vocht, koolhydraten en mineralen en electrolyten opnieuw aan te vullen. Drink 1 bidon (750ml) Maxim Sports Drink per uur.
 
Maxim Instant Energie Gel
In het 2e deel van de wedstrijd heeft je lichaam een extra energiestoot nodig. Maxim Instant Energy Gel is een hoog geconcentreerde koolhydratengel die je lichaam voorziet van vooral snelle koolhydraten. Dit verzekert je van een snelle koolhydraatopname tijdens het laatste deel van de wedstrijd. Per 15 – 20 minuten neem je 1 dosering.

Herstel
Na de wedstrijd of zware training is het belangrijk om het vochtgehalte in je lichaam weer snel op peil te brengen (=hydrateren). Drink daarom minimaal 500ml water of sportdrank direct na de wedstrijd of training.
 
Maxim Recovery Drink
Na de wedstrijd (en ook zware training) is de energievoorraad in je spieren behoorlijk verminderd. Om je voorraad aan te vullen is het belangrijk om koolhydraten te gebruiken na het sporten. Wanneer je koolhydraten combineert met eiwit wordt de opname in je spieren versneld. Dit zorgt voor een snel herstel zodat je lichaam klaar is voor de volgende training of wedstrijd.

marianne vos website

Nieuwsbrief

Laat hieronder je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ongeldige invoer