Voedingsschema 9000 km – 13 dagen

Het is heel belangrijk om veel vocht en mineralen/zouten in te nemen. Neem 5 dagen voor de tocht, iedere dag extra mineralen in de vorm van Maxim Mineral Gainer en drink ruim 2 liter sportdrank per dag. Drink tijdens de Rally iedere dag minimaal 750ml Sport Drink + 2 capsules Maxim Mineral gainer een half uur voor de start.

Vanwege de warmte transpireer je heel veel en verlies je veel vocht en elektrolyten. Maxim Sportdrink levert de juiste hoeveelheid elektrolyten en energie om een topprestatie te kunnen leveren. Drink minimaal 750ml Sport Drink per uur. De elektrolyten zijn belangrijk voor een optimale verbranding en langdurige concentratie. Wij adviseren om de dosering van de Sport Drink aan te passen naar 40 gram per bidon van 750ml i.p.v. 60 gram. Op die manier krijg je een minder zoete dorstlesser die wat makkelijker wegdrinkt.

Als energie snack tussendoor adviseren wij Maxim Energy Oat bar. Een gezonde haverreep met pinda’s en extra zeezout. Een ideale reep voor hoge temperaturen. De reep smelt niet en eet makkelijk weg. Daarnaast adviseren wij naast de gewone drank en voeding 1 portie extra eiwitten in het eerste deel van de race. Dit kan in de vorm van Maxim Recovery Drink. Het bevat 22 gram eiwitten om je spieren en lichaam optimaal te voeden, zodat je je in de 2e fase van de tocht ook nog sterk en fit voelt.

Na de tocht is het belangrijk om snel en goed te herstellen. Neem direct na de tocht een ruime portie eiwitten om je spieren te herstellen. Maxim Recoverydrink bevat de ideale portie eiwitten (22 gram) voor optimaal herstel. Na een zware inspanning blijft je lichaam lang doorwerken. Zorg dat je goed hydrateert en dus voldoende blijft drinken na de tocht. Drink minimaal 750ml Sport Drink.

Vooraf
-/- 01.00 750ml Sport Drink (dosering 40 gram) + 2 capsules Mineral Gainer

Start
00:00 – finish: 750ml: Sportsdrink (per uur). Dosering 40 gram/750ml
1 energy bar per uur
1 recovery drink

Finish
+ 00.10 250ml Recovery drink
+ 00.15 - 01.00 750ml Sportsdrink

marianne vos website

Nieuwsbrief

Laat hieronder je e-mailadres achter en wij houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Ongeldige invoer