Monthly Archives: April 2018

 1. Energy Bar vs Protein Bar

  maxim protein energy bar

  Een energie reep is bedoeld als aanvulling van koolhydraten. Zo tank je extra brandstoffen voor meer energie. Een eiwit reep is bedoeld als aanvulling van eiwitten om sneller te herstellen of om spiermassa te bouwen. Een energy bar neem je vlak vóór of tijdens het sporten. Een eiwitreep neem je na het sporten óf als aanvulling van je dagelijkse eiwitten op momenten dat je minder actief bent.
  Tijdens lang of extreem duursporten adviseren wij om tussendoor extra eiwitten te nemen in de vorm van een Maxim Protein & Recovery Bar of een Maxim Protein Bite Zo ondersteun je het herstel van spierweefsel.

  Lees meer...
 2. Koolhydraten of eiwitten?

  koolhydraten eiwitten protein

  Koolhydraten en eiwitten leveren dezelfde hoeveelheid calorieën, maar ze hebben een totaal verschillende uitwerking in het lichaam. Koolhydraten leveren brandstof. Eiwitten leveren bouwstoffen. Zowel voor krachtsporters als duursporters zijn koolhydraten en eiwitten dus heel belangrijk. Er is ook nog een duidelijk metabolisch verschil. De vertering van koolhydraten vindt plaats in de mond en darmen (en niet in de maag), terwijl de vertering van eiwitten juist wel in de maag verloopt. Dit kost meer energie, maar zorgt ook voor betere verzadiging. Dus minder snel weer honger. Door koolhydraten te combineren met eiwitten rem je ook de opname van suiker, waardoor de suikerpiek afneemt. Op momenten dat je minder actief bent, is het belangrijk om minder koolhydraten en meer eiwitten te eten. Maxim Protein Bite en Maxim Protein40% zijn ideaal als je minder suiker en meer eiwitten willen eten. Daarnaast zijn de repen vezelrijk, waardoor ze een gunstige invloed hebben op je darmen en verzadiging.

  Lees meer...