Monthly Archives: September 2019

 1. WK Wielrennen

  Het WK Wielrennen in Yorkshire zit er weer op. Het was absoluut een visitekaartje voor de sport in het algemeen en de wielersport in het bijzonder. Het zware parcours in combinatie met het Engelse weer maakte dit WK een kampioenschap voor de echte krachtpatsers. De wegwedstrijd van de mannen op zondag was een exceptioneel zware race, waarvan veel renners achteraf zeggen dat het zelfs het zwaarste kampioenschap is dat ze ooit hebben gereden. Dit soort heroïsche wedstrijden maakt de wielersport zo ontzettend gaaf. In Yorkshire werd nog eens heel duidelijk wat het belang van goed eten en drinken is tijdens een koers. Als je overvallen wordt door kou en regen, dan moet je hopen dat je lichaam in staat is om goed te blijven functioneren. Je moet in ieder geval blijven trappen om warm te blijven en proberen voldoende te eten en vooral voldoende te drinken. En juist met kou en regen is dat de grote uitdaging, want alleen met gelletjes ga je het niet redden!

  Lees meer...
 2. Carbo loaden voor Marathon Amsterdam

  Carbo Loader Marathon Amsterdam

  Het is bekend dat je voorafgaand aan een lange of intensieve wedstrijd of training zoals een marathon goed moet eten om voldoende voedingstoffen, en met name koolhydraten, binnen te krijgen. Maar dat betekent niet dat je heel veel brood, pasta, rijst of aardappelen moet gaan eten. Met Maxim Carbo Loader kun je gemakkelijk de hoeveelheid koolhydraten in je maaltijd ophogen, zonder dat je enorme porties moet gaan eten, zoals je vaak doet met bijvoorbeeld een pasta party. Neem gewoon kleinere porties, dat is lekkerder en gezonder. Maxim Carbo Loader voorziet het lichaam op een zeer effectieve manier van een optimale energievoorraad. Glycogeen stapelen zoals dat mooi heet. Advies: eet een normale hoeveelheid pasta en vul dit aan met 1 of 2 schepjes Maxim Carbo Loader. Deze kun je gewoon aan de pasta(saus) toevoegen of aan je koude of warme drank.

  Lees meer...
 3. Last van slappe benen?

  whey protein shake and bars eiwitten

  Als je een lekkere relaxte vakantie hebt gehad en wat minder hebt kunnen trainen, dan heeft dat al snel invloed op je fitheid. Je spieren en conditie hebben wat in moeten leveren. Don’t worry, je basisconditie en kracht zijn echt nog wel in orde! Als je je trainingen weer goed oppakt en je doet af en toe wat extra (beenspier)oefeningen dan zit je al snel weer in de buurt van je gewenste niveau. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je voeding. Om weer snel op kracht te komen kun je wat extra eiwitten nemen. Eiwitten ondersteunen de opbouw van nieuwe eiwitstructuren in je spieren en ze dragen bij aan extra vermogen en het herstel van spiervezels.

  Lees meer...
 4. Hoe voorkom ik een griepje? 4 tips!

  mollers omega-3 omega3 levertraan weerstand vitamine d

  De zomer is bijna voorbij, de zon laat zich steeds minder vaak zien. De koude en donkere periode van het jaar is in aantocht. Wat betekent dit nu eigenlijk?
  Je hoort het vaak: de R is weer in de maand. Een handig ezelsbruggetje dat aangeeft wanneer je weerstand wel wat extra ondersteuning kan gebruiken. Het zijn de maanden van korte dagen met minder zon dan de 4 maanden per jaar zonder R.
  In de zonnige maanden zijn we vaker en langer buiten, vangen we meer zonnestralen op en bewegen we doorgaans meer. Al deze factoren zijn goed voor de weerstand. Nu de donkere en koude maanden weer aanbreken, is aandacht voor de weerstand vereist om niet door een vervelende verkoudheid of door de griep geveld te worden.

  Lees meer...
 5. eiwitrijk, koolhydraatarm, ketogeen, dieet, weegschaal

  Welk dieet is het beste voor atleten en sporters? Vraag je af of het überhaupt de moeite waard en verstandig is om je eetpatroon drastisch te veranderen. Bij wielrenners, mountainbikers, hardlopers, maar ook voor krachtsporters kan het ontbreken van essentiële voedingsstoffen direct invloed hebben op de prestatie. Het is dus belangrijk je calorieën te coachen en te weten wat je eet.

  Lees meer...
 6. protein bar, protein boost, eiwitten, eiwitrijk

  Iedere sporter met een gezond eetpatroon heeft een bepaalde suikervoorraad als energie in het lichaam opgeslagen in de spieren en de lever in de vorm van glycogeen. Als deze voorraad op is, dan daalt je energieniveau en verlies je kracht en vermogen. Vaak laat een sportman het niet zo ver komen en tankt hij tijdens het sporten nieuwe energie bij door middel van sportdrank en (sport)voeding. Op deze manier raken niet alle reserves op.

  Lees meer...