Monthly Archives: April 2020

 1. Energy Bar of Energy Gel? Wat is de beste (sport) voeding?Het buitensportseizoen is alweer volop aan de gang. Voor hardlopers en fietsers is het wel nog even wennen zonder grote (toer)tochten, koersen en marathons, maar ook individueel of in kleine groepjes kun je prima trainen. Aan het weer zal het in ieder geval niet liggen, maar laat ook voeding geen spelbreker zijn.

  De juiste (hoeveelheid) voeding draagt bij aan een goede prestatie. Goed drinken en niet te veel eten is het belangrijkste devies. De basis van een goed (sport)voedingsplan is een goede sportdrank (= koolhydraten + elektrolyten)! Drink ongeveer 1 bidon van 750 ml Maxim Sports Drink per uur. Daarnaast vul je ieder uur je energie aan met maximaal 1 stuk voeding; brood of banaan of sportvoeding, zoals een energiereep of energiegel. Op deze manier krijg je ruim voldoende koolhydraten, vocht en mineralen binnen.

  Lees meer...
 2. Wat is het verschil tussen sportdranken?Om erachter te komen wat de beste sportdrank is, is het goed om te weten dat voldoende drinken voor, tijdens en na het sporten belangrijk is om een goede prestatie neer te kunnen zetten. VOCHT is essentieel voor:

  • transpireren (om lichaam op temperatuur te houden, het afvoeren van warmte)
  • het afvoeren van afvalstoffen
  • een goede verbranding (=energie) en concentratie
  • het regelen van je bloeddruk
  • een goede doorbloeding en kan kramp voorkomen
  Lees meer...