Monthly Archives: May 2020

 1. Banaan of energy bar?

  Banaan of energy bar?Wat is de beste sportvoeding: Banaan of Energy bar?

  Als je langer dan 60 minuten gaat sporten is aanvulling van extra voedingsstoffen aan te raden. Met name extra koolhydraten geven je energiesysteem een flinke boost. De meest efficiënte en effectieve koolhydraatrijke voeding is wellicht een banaan en een energy bar. Ze leveren beide de juiste koolhydraten en belangrijke elektrolyten, vitamines en mineralen. Maar er is wel een belangrijk verschil.

  Lees meer...
 2. Vitamine D en sterke longenHet is al langer bekend dat een gezonde vitamine D status een belangrijke rol speelt in de bescherming tegen infecties van de luchtwegen en bescherming biedt tegen besmetting met het griepvirus. De onderzoekswereld draait op volle toeren en nu zijn er ook aanwijzingen dat vitamine D bij een coronabesmetting een beschermende rol speelt. Complicaties, zoals ademhalingsklachten en longontstekingen, kunnen worden veroorzaakt door een zogeheten cytokinestorm, waarbij het immuunsysteem overactief reageert op een infectie. Vitamine D kan het immuunsysteem beschermen tegen deze overactiviteit en dus ook tegen ernstige complicaties en mogelijke sterfte.

  Lees meer...
 3. Lekker hoogtemeters maken! Welke voeding heb ik nodig? Voor de hoogtemeters blijven we nog even lekker in eigen land. Racefietsers en mountainbikers kunnen en mogen weer de Limburgse of Gelderse heuvels in. Helaas zijn er geen toertochten, maar er zijn genoeg alternatieven! Neem bijvoorbeeld de Amstel Gold Race Toerversie of kies zelf een route en ga lekker “stuk” op de Gulperberg, Kruisberg, Keutenberg en Cauberg.
  Welke tocht je ook gaat maken, bereid je goed voor, want het is altijd zwaarder dan je denkt! Voorkom een hongerklop en maak een goed voedingsplan. Het helpt je om, behalve goed te presteren, ook volop te kunnen genieten van het landschap. Houd er ook rekening mee dat onderweg maar beperkte horecafaciliteiten zijn! Dus zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt!

  Lees meer...
 4. Test the best

  Test the bestGoede sportvoeding ondersteunt je prestaties en daarom is een goede voorbereiding het halve werk. Maak je geen zorgen, je hoeft niet op nul te beginnen, want er is al heel veel getest en uitgewerkt. Met de “Best uit de Test” en de “Sportvoeding Trainingscirkel” heb je een vliegende start voor dit sportseizoen.

  Maxim komt ieder jaar weer als een van de beste sportvoeding uit de diverse testen.

  Lees meer...