Monthly Archives: June 2020

 1. Beat the heat, bereid je voor op een warme zomer!

  De zomer is begonnen en het wordt weer warm, heel warm! Voor iedereen die lekker gaat sporten, fietsen of hardlopen adviseren wij extra aandacht te schenken aan de aanvoer van vocht en elektrolyten. Onderschat de toegevoegde waarde van een goede vochtbalans niet! Het is misschien wel de belangrijkste basis voor een goede prestatie.

  • Vocht ondersteunt de spijsvertering en verbranding.

  • Vocht houdt je bloeddruk op peil.

  • Vocht voert ook warmte af en voorkomt oververhitting. 

  Lees meer...
 2. Maxim Protein Bars - Test nuOm alle misverstanden te voorkomen, proteïne en eiwit is precies hetzelfde. De termen worden vaak door elkaar gebruikt. Proteïne en eiwitten zijn niet alleen belangrijk voor krachtsporters, maar ook fietsers en hardlopers hebben behoefte aan extra eiwitten! De meest gebruikte eiwitten in sportvoeding zijn wei eiwitten oftewel whey protein uit melk. Deze worden het gemakkelijkste door het lichaam opgenomen.

  De 3 PRO’s van PROTEINE

  • Ze leveren bouwstoffen voor je spieren, waardoor je uiteindelijk sterker wordt.
  • Ze dragen bij aan een sneller herstel van spierweefsel, waardoor je de volgende dag weer fit aan een nieuwe training kunt beginnen.
  • Ze stimuleren de vetverbranding, waardoor je sneller overtollig vet verliest.
  Lees meer...
 3. Welke energy gel levert de meeste energie?Energy gels zijn al jaren razend populair onder wielrenners, mountainbikers, hardlopers en triatleten. In tegenstelling tot een energy bar, bedoeld voor langdurige energie, is een energy gel ideaal voor een snelle energy boost.

  Koolhydraten gebruik je om je energieniveau vooraf en tijdens het sporten snel op peil te brengen en te houden. Een wielrenner gebruikt bij een gemiddelde snelheid van 25km/uur ongeveer 10 kcal/uur per kg lichaamsgewicht. Dat betekent dat als je 80 kg weegt, je ongeveer 800kcal per uur verbruikt. Een goede richtlijn is om ongeveer 1 gram koolhydraten per kg lichaamsgewicht per uur te eten. Voor een sporter van 80 kg komt dit dus neer op 80 gram koolhydraten per uur.

  Lees meer...