Monthly Archives: August 2020

 1. Sportvoeding tijdens de Tour de FranceMeer dan 3000 kilometer en ruim 80 uur in het zadel. Tijdens de jaarlijkse tocht door Frankrijk finishte Egan Bernal vorig jaar 1 minuut en 11 seconden voor zijn teamgenoot Geraint Thomas. Onze landgenoot Steven Kruijswijk van het Jumbo Visma team moest op zijn beurt nog 20 seconden toegeven op zijn Britse collega van team Ineos.

  Lees meer...
 2. Hoe verbeter je je concentratie en coördinatie?Suiker oftewel glucose is onmisbaar voor je hersenen. Het levert direct de juiste brandstoffen en energie die je hersenen nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Je lichaam maakt in principe zelf glucose vrij uit voedingsstoffen zoals koolhydraten en eiwitten, maar dat gaat vrij langzaam. En als er te weinig glucose beschikbaar is dan versuf je en verlies je je concentratie en coördinatie. Een snelle suikerboost in de vorm van een energiegel is dan zeer wenselijk.

  Cafeïne in combinatie met suiker geeft een extra boost en kan ook een gunstige invloed hebben op je concentratie en coördinatie. Voor veel sporters en met name wielrenners, hardlopers en triatleten kan een energy gel fysieke en mentale ongemakken voorkomen of uitstellen. Gebruik een energy gel op die momenten dat het eten van vast voedsel lastig is en in het laatste uur van de training of wedstrijd. Blijf goed drinken! Vocht ondersteunt de verbranding en bevordert de opname van koolhydraten in de darmen.

  Lees meer...
 3. Wanneer gebruik je welke sportvoeding?Voor iedere training en wedstrijd moet je je voorbereiden! Dit betekent dat ook je voeding in orde moet zijn. Het helpt je om goed te presteren en kan fysieke ongemakken zoals kramp en hongerklop voorkomen. Dus zorg dat je vooraf goed eet en drinkt en dat je voldoende eten en drinken bij je hebt!

  Lees meer...