Hoe verbeter je je concentratie en coördinatie?Suiker oftewel glucose is onmisbaar voor je hersenen. Het levert direct de juiste brandstoffen en energie die je hersenen nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Je lichaam maakt in principe zelf glucose vrij uit voedingsstoffen zoals koolhydraten en eiwitten, maar dat gaat vrij langzaam. En als er te weinig glucose beschikbaar is dan versuf je en verlies je je concentratie en coördinatie. Een snelle suikerboost in de vorm van een energiegel is dan zeer wenselijk.

Cafeïne in combinatie met suiker geeft een extra boost en kan ook een gunstige invloed hebben op je concentratie en coördinatie. Voor veel sporters en met name wielrenners, hardlopers en triatleten kan een energy gel fysieke en mentale ongemakken voorkomen of uitstellen. Gebruik een energy gel op die momenten dat het eten van vast voedsel lastig is en in het laatste uur van de training of wedstrijd. Blijf goed drinken! Vocht ondersteunt de verbranding en bevordert de opname van koolhydraten in de darmen.

De 5 grote voordelen van Maxim Energy Gels

  1. Ideale verhouding koolhydraten (maltodextrine-isomaltulose 2:1)
  2. Hoogst gedoseerde gels en geldrinks
  3. Goede smaak, minder zoet en makkelijk drinkbaar
  4. Minder suiker, meer power
  5. Vrij van kunstmatige zoet- en kleurstoffen

De Maxim Pouch; handig, voordelig en vriendelijk voor het milieu!

Maxim Energy Gels (100 gram) en Maxim Power Gel Drink (160 ml) zijn verpakt in handige pouches en bevatten maar liefst 3x meer energie dan de reguliere gels in scheurverpakkingen. Een pouch bevat niet alleen veel meer energie, maar levert ook veel minder afval dan 3 losse zakjes. En…. je kunt het lege zakje weer sluiten en zonder lekken in je achterzak stoppen om later in een prullenbak te gooien (in plaats van in de berm). Dat is wel zo fijn voor het milieu en voor je kleding! Het zakje is gemakkelijk te openen en via het drinktuitje te drinken. Het heeft geen scheurlijn waardoor de gel uit de verpakking op je handen, gezicht of stuur spuit. Niet geheel onbelangrijk: de pouches zijn ook veel voordeliger dan 3 reguliere energiegels.