Lekker hoogtemeters maken! Welke voeding heb ik nodig? Voor de hoogtemeters blijven we nog even lekker in eigen land. Racefietsers en mountainbikers kunnen en mogen weer de Limburgse of Gelderse heuvels in. Helaas zijn er geen toertochten, maar er zijn genoeg alternatieven! Neem bijvoorbeeld de Amstel Gold Race Toerversie of kies zelf een route en ga lekker “stuk” op de Gulperberg, Kruisberg, Keutenberg en Cauberg.
Welke tocht je ook gaat maken, bereid je goed voor, want het is altijd zwaarder dan je denkt! Voorkom een hongerklop en maak een goed voedingsplan. Het helpt je om, behalve goed te presteren, ook volop te kunnen genieten van het landschap. Houd er ook rekening mee dat onderweg maar beperkte horecafaciliteiten zijn! Dus zorg dat je voldoende eten en drinken bij je hebt!

Het belangrijkste is een goede sportdrank! Water is voor vissen, niet voor fietsers. Het bevat onvoldoende voedingsstoffen. Neem altijd een goede (hypotone) sportdrank met voldoende koolhydraten en extra elektrolyten (Maxim Sports Drink). Goed drinken, zeker in het eerste deel, houdt je fit! Behalve een goede sportdrank is efficiënte en functionele voeding aan te raden, zodat je spieren niet verkrampen of verzuren en je lichaam niet uitgeput raakt.

Wat heb je nodig?

• Voor een optimale energievoorraad moet je je lichaam vooraf goed laden. Neem een ½ uur voor de start 1 Maxim Energy Bar en 300 tot 500 ml Maxim Sports Drink.
• Neem tijdens het sporten ieder uur 500-750 ml Maxim Sports Drink of Maxim Total Hydration en een halve of hele Maxim Energy Bar. Als het eten van vaste voeding lastig is kun je ook een Maxim Power Gel Drink nemen.
• Een beetje variatie kan geen kwaad, dus vervang een energy bar ook eens door een belegd broodje.
• Als je langer dan 3 uur onderweg bent adviseren wij om extra eiwitten te nemen om je spieren te voeden. Dit kan met behulp van een Maxim 40% Protein Bar of een wit broodje met kipfilet, ei of kaas.
• In het laatste uur neem je een Maxim Energy Gel of Power Gel Drink voor een extra energy boost.
• Direct na het einde van de tocht adviseren wij om een Maxim Protein & Recovery Shake of Maxim 40% Protein Bar te nemen. Dit ondersteunt het herstel.
• Blijf tot zeker 2 uur na de finish voldoende drinken (Maxim Total Hydration), want je lichaam is nog volop aan het herstellen.