Mineral Gainer Magnesium Tijdens het sporten is de behoefte aan mineralen (en met name natrium en magnesium) groter doordat er mineralen verloren gaan via zweet. Tijdens zware trainingen of hoge temperaturen en voor sporters die hevig zweten, raadt Internationaal Olympisch Comité aan om extra mineralen, en met name natrium, in te nemen. 

Magnesium is een mineraal dat nodig is voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen en van belang voor het goed functioneren (strekken en samentrekken) van spieren, zoals de hartspier. Magnesium is nodig voor een goede werking van een groot aantal enzymen in de lichaamscellen en heeft een belangrijke rol in het metabolisme oftewel enzymreacties.

Maxim Mineral Gainer bevat een hoge dosis magnesium die direct doorstroomt naar je bovenbenen en kuiten waar het bijdraagt aan een goede spierfunctie (strekken en samentrekken van spieren, voorkomen van kramp). Daarnaast draagt magnesium ook bij aan een vermindering van vermoeidheid en een betere elektrolytenbalans (Electrolyten zijn van belang voor een optimale werking van zenuwstelsel, spieren en hormonen ).

Gebruik 1 capsule vooraf en per uur bij zware training/wedstrijd en bij warm weer. Capsule innemen of capsule openen en poeder toevoegen aan water of sportdrank.
Voor dagelijks onderhoud gebruik je 2 capsules per dag, voor het naar bed gaan ter ondersteuning van een goede spierfunctie.