man met skistokken

Maxim Carbo Loader is de ideale sportdrank voor alle seizoenen. Ook in de winter, als het kouder is en je vochtinname afneemt, is het heel belangrijk om toch voldoende energie in te nemen. Je hebt in koude periodes minder vocht nodig, omdat je minder vocht verliest, maar je verbruikt dan vaak wel meer energie dan wanneer het warm is. Maxim Carbo Loader is neutraal van smaak en daarom zeer geschikt om de hoeveelheid koolhydraten in je sportdrank te verhogen, zonder dat de drank te zoet wordt of je extra (veel) moet gaan drinken.

Het gehele jaar door!
Maxim Carbo Loader bevat een unieke receptuur en is zeer geschikt om koolhydraten te stapelen in aanloop naar een zware koers of meerdaagse wedstrijd. Carbo loaden betekent letterlijk koolhydraten stapelen om de energievoorraad (=glycogeen) in je spieren te optimaliseren. Hoe werkt dat dan?

Zolang je bloedsuikerspiegel stabiel is (meestal in rusttoestand), en er dus voldoende suiker in je bloed zit, worden de overige suikers en koolhydraten opgeslagen in je spieren. Glucose wordt niet als zodanig opgeslagen in je lichaam, maar moet eerst omgezet worden in glycogeen, dat in de spieren en de lever wordt opgeslagen. Langere suikerketens, zoals maltodextrine, kunnen over het algemeen sneller worden opgeslagen als glycogeen.

Maltodextrine vormt een langere keten die eerst door verteringsenzymen tot glucose moeten worden afgebroken. Daarom geven pasta, bruin brood en ook maltodextrine langzamer energie af dan gewone suiker en kunnen ze makkelijker worden opgeslagen in je lichaam (vooral in je spieren) als glycogeen. Ze worden heel geleidelijk opgenomen, waardoor je langer energie hebt zonder extreme insulinepiek. Zo blijft je bloedspiegel langer stabiel.

Je lichaam kan ongeveer 60-90 gram koolhydraten per uur verwerken. Voor duursporters en tijdens lange wedstrijden is het belangrijk om de energievoorraad in je spieren op niveau te hebben. Je voegt simpelweg een paar schepjes Carbo Loader toe aan je bidon sportdrink en je hebt je eigen vloeibare sportvoeding voor ruim 90 minuten sporten.