maxim oats bar

MAXIM Energy Bar Oats, Almonds & Salty Nuts heeft een unieke coating die niet smelt. Er is een nieuwe coatingtechnologie gebruikt, waarbij de reep besprenkeld wordt met haver. Dus een droge coating aan de buitenkant, maar van binnen lekker zacht en 'smeuïg'. Een heerlijke hartige (niet zoet dus) en voedzame reep van alleen natuurlijke ingrediënten zoals haver, rijstcrisps, noten en amandelen.

- Optimale koolhydraatverhouding

Deze energy bar bevat zowel snelle als trage koolhydraten uit verschillende koolhydraatbronnen in de optimale verhouding 2:1. Een energy bar van 55 gram levert energie voor ruim 45-60 minuten sporten.

- Extra zeezout voor goede vochthuishouding

De Maxim Oats Bar bevat extra zeezout in plaats van normaal zout. Tijdens het sporten in de zomer is de behoefte aan zout groter doordat er veel zout verloren gaat via zweet. Bij zware trainingen of wedstrijden en bij warm weer raadt het Internationaal Olympisch Comité aan om extra “zouten” en mineralen in te nemen. Een Maxim Oats Bar levert 500 mg zout. Bij inname van 1 reep per uur in combinatie met Maxim Sports Drink wordt de aanbevolen hoeveelheid makkelijk gehaald.
Voldoende zouten i.c.m. vocht dragen bij aan goede vochthuishouding en een goede doorbloeding van je spieren. Het kan helpen om o.a. kramp en spierschade te voorkomen.

- Extra eiwit voor tussentijds herstel

Tijdens lange wedstrijden, trainingen en tochten vragen je spieren, naast koolhydraten, ook om extra eiwitten om transport van energie naar je spieren te ondersteunen en om herstel van je spieren (tijdens het sporten) te bevorderen. De Maxim Oats Bar bevat maar liefst 7,8% eiwit!

Maxim Oats bar: een absolute aanrader en dé ideale zomerreep!.