Minder suiker, meer energie

Maxim Power Gel Drink is een frisse Gel Drink; effectiever en veel minder zoet dan de reguliere energy gels. Met andere woorden: minder suiker en meer energie! Het is de ideale kant en klare oplossing die je zowel snelle als langzame energie geeft voor ruim 60 minuten. Gemakkelijk te gebruiken en ideaal gedoseerd in handige hersluitbare verpakking. Maxim Power Gel Drink = 3 reguliere isotone gels. 

Power Gel Drink bevat twee bronnen van energie in één mix.
De belangrijkste energieverschaffer is maltodextrine, een langzaam koolhydraat voor langdurige energie. Maltodextrine is gehydrolyseerd waardoor het beter en makkelijker in het lichaam wordt opgenomen. Maltodextrine is  een glucose polymeer; dat wil zeggen dat het je darmen voorziet van glucose moleculen maar dan met een iets langzamere opname dan glucose. Maltodextrine is een fantastische energiebron en is vriendelijk voor je maag. Bovendien is maltodextrine neutraal van smaak en geeft het geen extreme insulinepiek waardoor je bloedspiegel langer stabiel blijft. 

De tweede energiebron is isomaltulose, ook een glucose polymeer voor sportfanaten. Isomaltulose geeft je spieren dezelfde hoeveelheid energie per gram als reguliere suiker (4 kcal/g) en het wordt in je lichaam ook op dezelfde manier omgezet. Maar… het wordt 4-5 keer sneller door je ingewanden gehydrolyseerd en geabsorbeerd. Dit komt door de sterkere binding van de glucose- en fructosecomponenten. 

Ook ideaal voor zaal en veld sporters
Isotone energy gels kennen een brede gebruikersgroep en zijn al lang niet meer alleen bekend onder wielrenners en hardlopers. Energy gels zijn inmiddels de favoriete energy booster voor vele sporters. Zo gebruiken o.a tennissers Maxim Power Gel Drink in plaats van een banaan en veel voetballers en hockeyers gebruiken het in de pauze van de wedstrijd om snel nieuwe energie te tanken. Ook krachtsporters gebruiken Power Gel Drink tijdens de krachttraining om harder te kunnen trainen.