Nieuws

 1. Energy Bar vs Protein Bar

  maxim protein energy bar

  Een energie reep is bedoeld als aanvulling van koolhydraten. Zo tank je extra brandstoffen voor meer energie. Een eiwit reep is bedoeld als aanvulling van eiwitten om sneller te herstellen of om spiermassa te bouwen. Een energy bar neem je vlak vóór of tijdens het sporten. Een eiwitreep neem je na het sporten óf als aanvulling van je dagelijkse eiwitten op momenten dat je minder actief bent.
  Tijdens lang of extreem duursporten adviseren wij om tussendoor extra eiwitten te nemen in de vorm van een Maxim Protein & Recovery Bar of een Maxim Protein Bite Zo ondersteun je het herstel van spierweefsel.

  Lees meer...
 2. Koolhydraten of eiwitten?

  koolhydraten eiwitten protein

  Koolhydraten en eiwitten leveren dezelfde hoeveelheid calorieën, maar ze hebben een totaal verschillende uitwerking in het lichaam. Koolhydraten leveren brandstof. Eiwitten leveren bouwstoffen. Zowel voor krachtsporters als duursporters zijn koolhydraten en eiwitten dus heel belangrijk. Er is ook nog een duidelijk metabolisch verschil. De vertering van koolhydraten vindt plaats in de mond en darmen (en niet in de maag), terwijl de vertering van eiwitten juist wel in de maag verloopt. Dit kost meer energie, maar zorgt ook voor betere verzadiging. Dus minder snel weer honger. Door koolhydraten te combineren met eiwitten rem je ook de opname van suiker, waardoor de suikerpiek afneemt. Op momenten dat je minder actief bent, is het belangrijk om minder koolhydraten en meer eiwitten te eten. Maxim Protein Bite en Maxim Protein40% zijn ideaal als je minder suiker en meer eiwitten willen eten. Daarnaast zijn de repen vezelrijk, waardoor ze een gunstige invloed hebben op je darmen en verzadiging.

  Lees meer...
 3. Maxim Power Gel Drink wint innovatieaward

  Maxim Power Gel Drink heeft afgelopen weekeinde op de BIKE MOTION de innovatie award gewonnen. Maxim Power Gel Drink werd door het publiek gekozen tot beste innovatie in de categorie sportvoeding. Daar zijn wij natuurlijk erg trots op! Ruim 40% vanalle stemmers stemde op Maxim Power Gel Drink vanwege de vriendelijke en voordelige verpakking, unieke samenstelling en de (niet zoete) smaak.

  Lees meer...
 4. Minder suiker, meer energie

  Minder suiker, meer energie

  Maxim Power Gel Drink is een frisse Gel Drink; effectiever en veel minder zoet dan de reguliere energy gels. Met andere woorden: minder suiker en meer energie! Het is de ideale kant en klare oplossing die je zowel snelle als langzame energie geeft voor ruim 60 minuten. Gemakkelijk te gebruiken en ideaal gedoseerd in handige hersluitbare verpakking. Maxim Power Gel Drink = 3 reguliere isotone gels. 

  Lees meer...
 5. koolhydraten en vocht

  Het was het gesprek van de Giro d’ Italia 2017; de acute noodstop van Tom Dumoulin. Vanwege darmkrampen moest hij een sanitaire stop maken. Tom had volgens eigen zeggen te weinig gedronken en teveel gels (=glucose/suiker) ingenomen, waardoor zijn darmen de suikers niet meer goed konden verwerken en dus in opstand kwamen. Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om voldoende te blijven drinken en je koolhydraatinname goed te coachen.

  Lees meer...
 6. maxim power gel drink

  Een zakje Maxim Power Gel Drink bevat 160 ml Gel drink, dit is voldoende voor 60 minuten energie en gelijk aan 3 reguliere energy gels. De Power Gel Drink levert veel minder afval dan 3 losse zakjes energy gel en je kunt het lege zakje gesloten en dus zonder lekken weer in je achterzak stoppen om later in een prullenbak te gooien (i.p.v. in de berm). Dat is wel zo fijn voor het milieu! Het zakje is gemakkelijk te openen en drinken gaat makkelijk via het drinktuitje. Het heeft geen scheurlijn zodat de gel uit de verpakking niet

  Lees meer...
 7. man met skistokken

  Maxim Carbo Loader is de ideale sportdrank voor alle seizoenen. Ook in de winter, als het kouder is en je vochtinname afneemt, is het heel belangrijk om toch voldoende energie in te nemen. Je hebt in koude periodes minder vocht nodig, omdat je minder vocht verliest, maar je verbruikt dan vaak wel meer energie dan wanneer het warm is.

  Lees meer...
 8. Golden Drink voor Golden Race

  snowboarder

  Dat sporters voldoende moeten eten voorafgaand aan een wedstrijd is een feit, maar het is vaak geen optie om enorme hoeveelheden pasta’s of koolhydraatrijke voeding te consumeren. De spijsvertering kan grote hoeveelheden niet snel genoeg verwerken en het verteren kost ook extra energie.

  Lees meer...
 9. Maxim Carbo Loader op OS

  olympische spelen pyeongchang

  Waarom is Maxim Carbo Loader zo populair onder Olympiërs in PyeongChang?
  Maxim is de NR 1. Sportvoeding in Scandinavië en Nederland. Veel Noorse, Zweedse, Finse, Deense en Nederlandse Olympische atleten gebruiken Maxim Sportvoeding om hun prestaties naar ongekende hoogte te stuwen. Extra koolhydraten en eiwitten zijn voor Olympiërs onmisbaar.

  Lees meer...
 10. biatlon

  Maxim Carbo Loader bestaat hoofdzakelijk uit maltodextrine, dit zijn koolhydraten (95% koolhydraten, waarvan 6,7% suikers). Dit product is vooral bedoeld om de koolhydraatvoorraden in de spieren te optimaliseren vóóraf en tijdens de inspanning. Carbo Loader levert langdurige energie.

  Lees meer...