Nieuws

 1. Lekker Herfst - Nieuwe Energie - De beste sportvoeding tips! De herfst is begonnen en opeens rol je van het warme asfalt de natte weg of zandpad op. De dagen worden korter, de zon staat lager, de temperatuur daalt en de natuur verandert in een prachtig kleurenpallet. Het wordt in ieder geval genieten van de natuur. Racefiets, Mountainbike of Gravelbike? Wat gebeurt er in de herfst met je energiehuishouding?

  Lees meer...
 2. Hoeveel energie verbrandt een tourrenner?Ook dit jaar laat de tour weer zien dat de juiste voeding en vooral de juiste timing van eten en drinken het verschil kan maken. In een touretappe zoals de 15e etappe naar de Grand Colombier verbruikt een renner gemiddeld 7000 kcal. Dat is extreem veel en het is onmogelijk om deze calorieën en energie op een dag aan te vullen. Daarom is het belangrijk om je voedingsplan goed uit te voeren en voor, tijdens en na een koers of etappe goed te eten en koolhydraten te “stapelen”, zodat je iedere dag start met een optimale energievoorraad.

  Lees meer...
 3. NIEUW: Maxim Protein & Recovery SHAKE

  NIEUW: Maxim Protein & Recovery SHAKE

  • Lekkere kant & klare recovery shake voor optimaal herstel.
  • Eiwitrijk (20 gram) en lactosevrij.
  • Makkelijk mee te nemen en hygiënisch in gebruik. Geen gedoe meer met poeders en schepjes.
  • Milieuvriendelijk kartonnen tetra pakje met grote drinkopening!
  • 3 heerlijke smaken: Smooth Vanilla, Wild Strawberry en Rich Chocolate.

  Lees meer...
 4. Sportvoeding tijdens de Tour de FranceMeer dan 3000 kilometer en ruim 80 uur in het zadel. Tijdens de jaarlijkse tocht door Frankrijk finishte Egan Bernal vorig jaar 1 minuut en 11 seconden voor zijn teamgenoot Geraint Thomas. Onze landgenoot Steven Kruijswijk van het Jumbo Visma team moest op zijn beurt nog 20 seconden toegeven op zijn Britse collega van team Ineos.

  Lees meer...
 5. Hoe verbeter je je concentratie en coördinatie?Suiker oftewel glucose is onmisbaar voor je hersenen. Het levert direct de juiste brandstoffen en energie die je hersenen nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Je lichaam maakt in principe zelf glucose vrij uit voedingsstoffen zoals koolhydraten en eiwitten, maar dat gaat vrij langzaam. En als er te weinig glucose beschikbaar is dan versuf je en verlies je je concentratie en coördinatie. Een snelle suikerboost in de vorm van een energiegel is dan zeer wenselijk.

  Cafeïne in combinatie met suiker geeft een extra boost en kan ook een gunstige invloed hebben op je concentratie en coördinatie. Voor veel sporters en met name wielrenners, hardlopers en triatleten kan een energy gel fysieke en mentale ongemakken voorkomen of uitstellen. Gebruik een energy gel op die momenten dat het eten van vast voedsel lastig is en in het laatste uur van de training of wedstrijd. Blijf goed drinken! Vocht ondersteunt de verbranding en bevordert de opname van koolhydraten in de darmen.

  Lees meer...
 6. Wanneer gebruik je welke sportvoeding?Voor iedere training en wedstrijd moet je je voorbereiden! Dit betekent dat ook je voeding in orde moet zijn. Het helpt je om goed te presteren en kan fysieke ongemakken zoals kramp en hongerklop voorkomen. Dus zorg dat je vooraf goed eet en drinkt en dat je voldoende eten en drinken bij je hebt!

  Lees meer...
 7. Elektrolyten, magnesium, cafeineInmiddels is wel bekend dat de juiste sportvoeding een belangrijke bijdrage kan leveren aan je prestatie, want er zitten veel “hulpstofjes” in die de prestatie kunnen ondersteunen. Als je er bewust en verantwoord mee omgaat, kun je er zeker je voordeel uit halen.

  Hoe zit het eigenlijk met o.a. elektrolyten, magnesium en cafeïne voor fietsers, hardlopers en triatleten?

  • Vitaminen en mineralen voor meer uithoudingsvermogen?
  • Magnesium tegen kramp?
  • Cafeïne tijdens sporten, is dat slim?

  Lees meer...

 8. Maxim Training CirkelHet spreekt voor zich dat een goed opgebouwd trainingsschema een positief effect heeft op de ontwikkeling van je spierkracht en uithoudingsvermogen. Maar ook het juiste gebruik van sportvoeding kan een gunstige bijdrage leveren! Bereid je goed voor op een training en ben ervan bewust dat te weinig voeding funest kan zijn, maar te veel voeding ook! Met de juiste energie kun je het maximale uit een training halen, waardoor je uiteindelijk dus beter en sterker wordt.

  Lees meer...
 9. Beat the heat, bereid je voor op een warme zomer!

  De zomer is begonnen en het wordt weer warm, heel warm! Voor iedereen die lekker gaat sporten, fietsen of hardlopen adviseren wij extra aandacht te schenken aan de aanvoer van vocht en elektrolyten. Onderschat de toegevoegde waarde van een goede vochtbalans niet! Het is misschien wel de belangrijkste basis voor een goede prestatie.

  • Vocht ondersteunt de spijsvertering en verbranding.

  • Vocht houdt je bloeddruk op peil.

  • Vocht voert ook warmte af en voorkomt oververhitting. 

  Lees meer...
 10. Maxim Protein Bars - Test nuOm alle misverstanden te voorkomen, proteïne en eiwit is precies hetzelfde. De termen worden vaak door elkaar gebruikt. Proteïne en eiwitten zijn niet alleen belangrijk voor krachtsporters, maar ook fietsers en hardlopers hebben behoefte aan extra eiwitten! De meest gebruikte eiwitten in sportvoeding zijn wei eiwitten oftewel whey protein uit melk. Deze worden het gemakkelijkste door het lichaam opgenomen.

  De 3 PRO’s van PROTEINE

  • Ze leveren bouwstoffen voor je spieren, waardoor je uiteindelijk sterker wordt.
  • Ze dragen bij aan een sneller herstel van spierweefsel, waardoor je de volgende dag weer fit aan een nieuwe training kunt beginnen.
  • Ze stimuleren de vetverbranding, waardoor je sneller overtollig vet verliest.
  Lees meer...