Nieuws

 1. De Maxim Energy Gels en de Maxim Power Gel Drink hebben een unieke samenstelling waardoor 1 pouch maar liefst 60 gram koolhydraten bevat voor 45 minuten energie. Daarmee zijn de Maxim Gel Pouches de hoogst gedoseerde Energy gels. D’r op en d’r over!

  De 5 grote voordelen van Maxim Gel Pouches

  - Hoogst gedoseerde gel en geldrink – 60 koolhydraten gram per pouch!!
  - Ideale verhouding koolhydraten (maltodextrine – glucose/fructose 2:1)
  - Makkelijk drinkbaar (door drinktuitje) en hersluitbaar (milieuvriendelijk)
  - Vriendelijk voor de maag en vrij van kunstmatige zoet en kleurstoffen
  - 1 zakje Energy Gel (100 gr) of Power Gel Drink (160 ml) per 45 minutenmaxim gel pouches

  Lees meer...
 2. Maxim is al een aantal jaren trotse sponsor van Limburgs Mooiste (dit evenement vindt altijd plaats in het eerste weekeinde na Pinksteren). Het is een van de mooiste en grootste fietstochten van Nederland. Op zaterdag 15 juni fietsten ruim 15.000 deelnemers (race en mountainbike) door het mooie Limburgse Heuvellandschap. Na een nacht met veel regen begon de zaterdagochtend grijs en grauw, maar eenmaal op de fiets bleef het droog en was het prachtig fietsweer met flink wat zonnestralen. 

  Limburgs Mooiste


  Lees meer...
 3. Het wordt weer warm!!

  Bereid je goed voor op hogere temperaturen. De noodzaak van goed drinken tijdens het sporten wordt vaak onderschat, want een goede vochtbalans is echt belangrijk!
  - Vocht ondersteunt de spijsvertering en verbranding
  - Vocht houdt je bloeddruk op peil
  - Vocht voert ook warmte af en voorkomt oververhitting.

  zon, last van de hitte

  Lees meer...
 4. De Maxim Energy Gels en de Maxim Power Gel Drink hebben een unieke samenstelling, waardoor 1 pouch van 100 gram of 160 ml maar liefst 60 gram koolhydraten bevat voor 45 minuten energie. Daarmee zijn de Maxim Gel Pouches de hoogst gedoseerde Energy Gels. Ze leveren de maximale koolhydraatabsorptie, zijn makkelijk drinkbaar en vriendelijk voor de maag. D’r op en d’r over!maxim gel pouches

  Lees meer...
 5. Maxim plaatst tijdens Limburgs Mooiste een Noodle Bar op de foerageplek op de Gulperberg. Het is een unieke actie van Maxim, omdat zij zich normaliter alleen focussen op de verkoop van sportvoeding. Maxim vraagt dit jaar wat extra aandacht voor de aanvulling van zouten tijdens lange warme toertochten. Na een paar uur fietsen kan het lichaam wel wat extra zout gebruiken en dan is een “zoute en hartige” snack een welkome afwisseling op de “zoete” sportvoeding. Op de foerageplaats op de Gulperberg kun je voor € 2,00 een lekker Noodle soepje nemen. Een ideale oppepper; licht verteerbaar, smaakvol en deze bevat behalve koolhydraten ook nog de noodzakelijke zouten en wat extra eiwitten. Enjoy the ride!food pots noodle soup limburgs mooiste

  Lees meer...
 6. Beginnen met een voorsprong!

  Maxim Training CirkelIn samenwerking met sportvoedingsdeskundigen en topsporters heeft Maxim de Maxim Training Cirkel ontwikkeld. Gebruik de Training Cirkel om je eigen (sport)voedingsplan te maken! Het juiste gebruik ervan helpt om het maximale uit je training te halen, waardoor je conditie en vermogen toenemen. Een ideaal hulpmiddel voor fietsers, lopers en triatleten.

  Lees meer...
 7. Maxim VizierSuiker oftewel glucose is onmisbaar voor je hersenen. Het levert direct de juiste brandstof/energie die je hersenen nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Je lichaam maakt in principe zelf glucose vrij uit voedingsstoffen zoals koolhydraten en eiwitten, maar dat gaat vrij langzaam. En als er te weinig glucose beschikbaar is dan versuf je en verlies je je concentratie en coördinatie. Een snelle suikerboost is dan wenselijk. Voor sporters is daarom een goede en constante aanvoer van suikers en koolhydraten belangrijk.

  Lees meer...
 8. Hooikoorts... Wat helpt?

  Hooikoorts & Möller's

  Hooikoorts… die vervelende allergische reactie die ieder jaar opspeelt door de pollen die in de lucht zweven. Deze allergische reactie is eigenlijk een overdreven afweerreactie. Een jeukende en verstopte neus, tranende ogen, niesbuien en nog veel meer klachten bezorgen velen elk jaar een vervelende periode. Hoe kun je deze klachten verminderen?

  Lees meer...
 9. Amstel Gold Race GulperbergDe Amstel Gold Race (21 april) is een van de mooiste klassiekers van het jaar. Een prachtige koers over ruim 260 km en 35 hellingen en flinke kuitenbijters zoals de Keutenberg, Gulpenerberg en Bemelerberg. Een goede voorbereiding helpt je om volop te genieten van het Limburgse land en de finish in Valkenburg te halen.

  Lees meer...
 10. Profiteer van het peloton!

  Peloton fietsersDe TU Eindhoven en de Universiteit Leuven hebben wetenschappelijk aangetoond dat de laatste fietsers in het peloton veel meer energie besparen dan tot nu toe werd aangenomen.

  Achterin het peloton is de luchtweerstand veel minder en maar een fractie (5 tot 10 procent) van de weerstand waar de koploper mee te maken heeft. Het onderzoek laat zien dat als het peloton 54 kilometer per uur rijdt, het lijkt alsof de rijders achterin slechts 12 tot 15 kilometer per uur fietsen.

  Lees meer...