Nieuws

 1. Carbo Loader

  Tijdens lange intensieve inspanningen zijn koolhydraten de belangrijkste brandstoffen voor duursporters, zoals wielrennen, hardlopen en triatlon. Koolhydraten worden in het lichaam opgeslagen in de lever en in de spieren. Deze voorraad is normaliter voldoende voor ongeveer 60 - 90 minuten inspanning. Voor een optimale koolhydraatvoorraad, adviseren wij om enkele dagen voor de wedstrijd extra koolhydraten te stapelen met behulp van Maxim Carbo Loader.

  Lees meer...
 2. Carbo Loaden voor een marathon

  Marathon Rotterdam Maxim Carbo Loading

  Het is bekend dat je voorafgaand aan een lange of intensieve wedstrijd of training, zoals een marathon, goed moet eten om voldoende voedingsstoffen, en met name koolhydraten, binnen te krijgen. Maar dat betekent niet dat je heel veel brood, pasta, rijst of aardappelen moet gaan eten. Met Maxim Carbo Loader kun je gemakkelijk de hoeveelheid koolhydraten aan je maaltijd ophogen, zonder dat je enorme porties moet gaan eten, zoals je vaak doet met bijvoorbeeld een pasta party.

  Lees meer...
 3. Eiwitrijk of koolhydraatarm dieet?

  Bewustwording is wellicht de belangrijkste factor op weg naar je ideale gewicht. Als je weet wat je eet, dan is je gewicht makkelijk onder controle te houden. De meeste diëten werken slechts tijdelijk, omdat ze zijn gebaseerd op het elimineren van bepaalde voedingsstoffen, zoals koolhydraten of vetten. Hierdoor ga je beter opletten wat je eet, want je gaat zoveel mogelijk van dat ene “verdoemde” voedingsstofje elimineren. Je gaat vanzelf minder en anders eten, en je bent je meer bewust van wat je eet. Dit leidt in veel gevallen al snel tot gewichtsverlies. Succes gegarandeerd zou je zeggen, maar hiermee is vooral bewezen dat bewustwording werkt en niet het elimineren! Want we weten ook dat elimineren op lange termijn vaak averechts werkt. Het is belangrijk om te weten dat koolhydraten, vetten en eiwitten allemaal een belangrijke functie hebben in ons lichaam en dat het elimineren van 1 van de 3 een grote impact kan hebben op het goed functioneren van je sportieve lichaam. Tenslotte staan voedingsstoffen ook in verbinding met o.a. vitaminen en mineralen en die zijn essentieel voor alle vitale processen in je lichaam.

  Lees meer...
 4. Eiwitten verzadigen beter dan koolhydraten

  Hoewel koolhydraten en eiwitten evenveel calorieën (4 kcal per gram) leveren, is er toch een groot verschil in de (spijs)vertering. De vertering van eiwitten gaat via de maag, waardoor vertering van eiwitten meer energie kost. Tevens verzadigen eiwitten beter en heb je dus minder snel weer honger. De vertering van koolhydraten gaat alleen via de darmen. Door koolhydraten te combineren met eiwitten rem je ook de opname van suiker, waardoor de suikerpiek afneemt en insuline afgifte minder is. Hierdoor voorkom je een energiedip en door de langzame opname van suiker wordt ook je honger(gevoel) uitgesteld.

  Lees meer...
 5. FOOD FIGHT: Energy Bar vs Energy Gel

  In tegenstelling tot een energy gel, bedoeld als energybooster voor de finale, is een energy bar een meer complete en volwaardige energiebron, waarmee je makkelijk voor 60 minuten energie tankt.

  Lees meer...
 6. Wat is een goed ontbijt?

  baard_shaker


  Begin je dag met een goed ontbijt, daar heb je de hele dag plezier van. Een goed ontbijt is rijk aan eiwitten, gezonde vetten en de juiste koolhydraten. Het geeft je lichaam een enorme boost, waardoor je lekker fit de dag in kan. Een gezonde start voorkomt dat je ongezonde tussendoortjes gaat snacken. En…. omdat je het lekkere fitte gevoel van de ochtend vast wilt houden, maak je ook makkelijker een bewuste keuze voor een gezonde lunch en diner. Zo begin je je dag met een voorsprong!

  Lees meer...
 7. Cafeïne en sport, een sterk duo?

  kop koffie

  Wielrenners zijn echte koffieliefhebbers. Voor hen is koffiedrinken geen gezellige teamaangelegenheid, maar een individuele zoektocht naar de beste en lekkerste koffie. De oer-Hollandse gezelligheid van een bakje leut heeft plaats gemaakt voor een individueel genietmoment. Het pure spul, zonder de suiker, met liefde gemaakt en op de juiste temperatuur geserveerd. Alleen van de geur krijg je al een kick.

  Voor sommigen is een kopje koffie het belangrijkste ochtendritueel om wakker te worden. Voor anderen is het drinken van een espresso belangrijk in aanloop naar een wedstrijd. Maar cafeïne zit ook in cola en thee én het wordt toegevoegd aan sommige sportvoeding, zoals energierepen, sportrepen, energiegels en cafeïneshots. Maar is zo veel cafeïne wel goed voor sporters en hoeveel cafeïne heb je met wielrennen, triatlon of hardlopen eigenlijk nodig?

  Lees meer...
 8. sportschool voeding binnen maxim sports

  Veel duursporters gaan bij het aanbreken van de winter van buiten- naar binnentraining. Lekker aan je conditie en kracht werken. Bij cardiotraining en spinning, maar ook als je aan fitness en krachtsport doet, kan de juiste voeding bijdragen aan een beter rendement. Met name bij indoor sporten is voldoende drinken heel belangrijk. Je dehydrateert in een zaal sneller en je moet voortdurend voldoende vocht en electrolyten aanvullen. Neem dan Maxim Total Hydration. Het bevat o.a. extra magnesium en kalium ter ondersteuning van een goede hydratatie.

  Lees meer...
 9. Kies de juiste calorieën

  protein bar 40% caramel chocolate

  In de winter zijn we geneigd om vetter en meer te eten. Dat is niet nodig, want zo streng zijn onze winters niet meer en tekorten of schaarste komt al helemaal niet meer voor. Let daarom goed op je voeding en zorg vooral dat je minder vet eet, maar ook minder suiker en wat meer eiwitten. Zeker als je sportintensiteit van kortere duur is zijn eiwitten een goede vervanger voor suiker.
  Suiker en eiwitten leveren dezelfde hoeveelheid calorieën, maar ze hebben een totaal verschillende uitwerking in het lichaam. Suiker levert

  Lees meer...
 10. Niet ziek worden?

  male_strength_vierkant

  Goede voeding draagt bij aan een gezond, fit en sterk lichaam. Hieronder 8 superhelden die je helpen om

  Lees meer...