Nieuws

 1. Als sporter leg je al snel de focus op het realiseren van 1 specifiek doel, uitdaging of prestatie. Om je doelstelling te halen investeer je veel tijd in verbetering van techniek en toename van fysieke kracht door veel te trainen. Dat is ook heel goed en daar kun je ook heel ver mee komen. Maar het verbeteren van alleen kracht, techniek en uithoudingsvermogen is vaak niet voldoende, want uiteindelijk bepaalt het “gevoel van de dag” en je mentale weerstand of je wint of verliest. Diegene die echt het verschil maken zijn op de juiste momenten optimaal geconcentreerd en gefocust, waardoor ze vaak betere of slimmere keuzes maken. Gezonde voeding en voldoende rust kunnen bijdragen aan een verbeterde concentratie. Het is bewezen dat je met de juiste voedingsstoffen nog behoorlijk wat winst kunt behalen.

  Wie sterk is moet ook slim zijn!

  Lees meer...
 2. Omega-3 houdt je scherp!

  Wij van Maxim Sportvoeding zijn gepassioneerd door voeding en sportvoeding in het bijzonder. Wij zijn ervan overtuigd dat de juiste voeding een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van sporters. Sinds kort hebben wij een top omega-3 supplement in het assortiment, van hetzelfde Noorse moederbedrijf als Maxim. Omega-3 is onmisbaar in een gezonde en sportieve levensstijl.

  Omega-3

  Lees meer...
 3. Inmiddels is wel bekend dat de juiste voeding een belangrijke bijdrage kan leveren aan je prestatie.
  - Vitaminen en mineralen voor meer uithoudingsvermogen?
  - Magnesium tegen kramp?
  - Cafeïne tijdens sporten, is dat slim?
  In voeding zitten veel “hulpstofjes” die de prestatie kunnen bevorderen. Als je er bewust en verantwoord mee omgaat, kun je er zeker je voordeel uithalen. Hoe zit het eigenlijk met o.a. elektrolyten, magnesium en cafeïne voor fietsers, hardlopers en triatleten?elektrolyten, magnesium, cafeine

  Lees meer...
 4. De ervaring leert dat je tijdens het sporten wilt variëren tussen vast en vloeibaar voedsel en/of tussen zoet en minder zoet. Maar je wilt ook niet te veel eten en drinken en vooral voorkomen dat je last krijgt van je maag of darmen. Maxim Sportvoeding biedt een grote variatie efficiënte en effectieve voeding, voor iedereen die maximaal wil presteren.

  Wat levert de meeste koolhydraten?

  1. Maxim Energy Gel 100 gram - 63 gram koolhydraten
  2. Maxim Power Gel Drink 160 ml - 60 gram koolhydraten
  3. Maxim Energy Bar 55 gram - 45 gram koolhydraten
  4. Maxim Sports Drink 500 ml - 36 gram koolhydratenkoolhydraatopname maximaliseren

  Lees meer...
 5. De Maxim Energy Gels en de Maxim Power Gel Drink hebben een unieke samenstelling waardoor 1 pouch maar liefst 60 gram koolhydraten bevat voor 45 minuten energie. Daarmee zijn de Maxim Gel Pouches de hoogst gedoseerde Energy gels. D’r op en d’r over!

  De 5 grote voordelen van Maxim Gel Pouches

  - Hoogst gedoseerde gel en geldrink – 60 koolhydraten gram per pouch!!
  - Ideale verhouding koolhydraten (maltodextrine – glucose/fructose 2:1)
  - Makkelijk drinkbaar (door drinktuitje) en hersluitbaar (milieuvriendelijk)
  - Vriendelijk voor de maag en vrij van kunstmatige zoet en kleurstoffen
  - 1 zakje Energy Gel (100 gr) of Power Gel Drink (160 ml) per 45 minutenmaxim gel pouches

  Lees meer...
 6. Maxim is al een aantal jaren trotse sponsor van Limburgs Mooiste (dit evenement vindt altijd plaats in het eerste weekeinde na Pinksteren). Het is een van de mooiste en grootste fietstochten van Nederland. Op zaterdag 15 juni fietsten ruim 15.000 deelnemers (race en mountainbike) door het mooie Limburgse Heuvellandschap. Na een nacht met veel regen begon de zaterdagochtend grijs en grauw, maar eenmaal op de fiets bleef het droog en was het prachtig fietsweer met flink wat zonnestralen. 

  Limburgs Mooiste


  Lees meer...
 7. Het is weer heet!!

  Bereid je goed voor op hogere temperaturen. De noodzaak van goed drinken tijdens het sporten wordt vaak onderschat, want een goede vochtbalans is echt belangrijk!
  - Vocht ondersteunt de spijsvertering en verbranding
  - Vocht houdt je bloeddruk op peil
  - Vocht voert ook warmte af en voorkomt oververhitting. Beat the heat

  Lees meer...
 8. De Maxim Energy Gels en de Maxim Power Gel Drink hebben een unieke samenstelling, waardoor 1 pouch van 100 gram of 160 ml maar liefst 60 gram koolhydraten bevat voor 45 minuten energie. Daarmee zijn de Maxim Gel Pouches de hoogst gedoseerde Energy Gels. Ze leveren de maximale koolhydraatabsorptie, zijn makkelijk drinkbaar en vriendelijk voor de maag. D’r op en d’r over!maxim gel pouches

  Lees meer...
 9. Maxim plaatst tijdens Limburgs Mooiste een Noodle Bar op de foerageplek op de Gulperberg. Het is een unieke actie van Maxim, omdat zij zich normaliter alleen focussen op de verkoop van sportvoeding. Maxim vraagt dit jaar wat extra aandacht voor de aanvulling van zouten tijdens lange warme toertochten. Na een paar uur fietsen kan het lichaam wel wat extra zout gebruiken en dan is een “zoute en hartige” snack een welkome afwisseling op de “zoete” sportvoeding. Op de foerageplaats op de Gulperberg kun je voor € 2,00 een lekker Noodle soepje nemen. Een ideale oppepper; licht verteerbaar, smaakvol en deze bevat behalve koolhydraten ook nog de noodzakelijke zouten en wat extra eiwitten. Enjoy the ride!food pots noodle soup limburgs mooiste

  Lees meer...
 10. Beginnen met een voorsprong!

  Maxim Training CirkelIn samenwerking met sportvoedingsdeskundigen en topsporters heeft Maxim de Maxim Training Cirkel ontwikkeld. Gebruik de Training Cirkel om je eigen (sport)voedingsplan te maken! Het juiste gebruik ervan helpt om het maximale uit je training te halen, waardoor je conditie en vermogen toenemen. Een ideaal hulpmiddel voor fietsers, lopers en triatleten.

  Lees meer...