Hooikoorts & Möller's

Hooikoorts… die vervelende allergische reactie die ieder jaar opspeelt door de pollen die in de lucht zweven. Deze allergische reactie is eigenlijk een overdreven afweerreactie. Een jeukende en verstopte neus, tranende ogen, niesbuien en nog veel meer klachten bezorgen velen elk jaar een vervelende periode. Hoe kun je deze klachten verminderen?

Je was niet buiten drogen, niet in je gezicht wrijven, je handen regelmatig wassen… het zijn allemaal de welbekende goede tips. Ook antihistamine is in allerlei soorten en maten te verkrijgen: tabletten, neusspray, druppeltjes. Echter kun je hooikoorts ook via je voeding beïnvloeden.

Omega-3 vetzuren helpen een allergie te verlichten. Weer een positief effect, naast de andere vele positieve invloeden van omega-3, zoals op het hart en op de hersenen. Ook speelt de verhouding tussen omega-6 en omega-3 een belangrijke rol in hooikoorts. Wanneer er in verhouding teveel omega-6 wordt ingenomen, wordt de productie van ontstekingsmediatoren bevorderd en neemt de kans op een allergie toe. Omega-3 vetzuren werken ontstekingsremmend. Suppletie van omega-3 vetzuren vermindert de kans op hooikoorts en ondersteunt de verlichting van klachten.

Veel mensen met een overactief afweersysteem, zoals bij een allergische reactie het geval is, hebben een tekort aan vitamine D. Hierdoor verergeren de hooikoortsklachten. Voldoende zonlicht kan helpen tegen een vitamine D tekort, maar vergeet ook zeker niet vitamine D-rijke voeding te eten.

Möller’s Levertraan is van nature rijk aan omega-3 vetzuren én vitamine D. Het bevat geen omega-6 vetzuren. Dagelijkse inname van 5 ml Möller’s zorgt voor een gunstige verhoging van de omega-3/omega-6 verhouding en voor een voldoende inname van vitamine D.