Een dag in het wiel bij… Ralph

Een dag in het wiel bij… Ralph

ma 8 april 2024 door Lewis Wiggins

Dagelijks zijn we in contact met fietsfanatisten en Maxim enthousiastelingen. We zijn dan ook altijd erg benieuwd naar de avonturen die onze volgers mee maken. Vandaag lezen we mee met de fietstocht van Ralph Essers.

Hi Ralph, kun je kort vertellen over je tocht/klim?

Het was een 85km lange graveltocht door het rijk van Nijmegen en het Duitse Reichswald. De route was voor 80% onverhard en met iets meer dan 600 hoogtemeters. Ik fietste door mooie bossen, over schitterende heuvellandschappen met mooie panorama’s net over de Duitse grens en de meest fantastische gravelstroken. Ik deed er ongeveer 4 uurtjes over met een gemiddelde snelheid van 21 km/u.

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt tijdens je tocht?

Halverwege de route fietste ik met mijn groepje bijna door een hardloopwedstrijd heen!🏃🏼‍♂️ Gelukkig zagen we op het laatste moment dankzij een oplettende steward de omleiding.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt?

Lekker samen fietsen met vrienden op een tof en goed georganiseerd evenement! We hebben echt genoten van de mooie route en het was natuurlijk heel fijn (en lekker) dat er bij aankomst een goedgevulde sample box van Maxim op ons stond te wachten.

Waar heb je het meeste van genoten?

Mijn favoriete reep, sweet & salty! Ik fiets best veel en ik vind het niet fijn om alleen maar zoetigheid te eten, deze reep is voor mij echt een lifesaver! De combinatie van het zoet en zout, en de nootjes in de reep maakt deze voor mij echt perfect.

Wat vond je het minst leuke?

Ondanks dat het droog was, was het toch nog een beetje koud. Voor de rest was het een heel toffe dag.

Op welke momenten tijdens de tocht was je blij met Maxim Sportvoeding?

Ik woon in Zuid Limburg dus ben wel gewend aan heuvels, die had ik in deze route wat minder verwacht. Op een gegeven moment hadden we een paar pittige klimmetjes, daar was het wel fijn om erna even wat brandstof bij te tanken.

Hoe zag je voedingsschema eruit voor de hele tocht?

‘s Morgens heb ik ontbeten met pannekoekjes. Bij aankomst de Maxim box opgehaald en daar stonden ook manden met fruit, wafels en koeken. Voor de start een banaantje gegeten, tabletjes in de bidon gedaan zodat ik onderweg mijn vitaminen en mineralen op peil hield en om het uur een reepje.

Welke voedingstip heb je voor andere fietsers?

Bij een langere tocht is het altijd een goed idee om van tevoren koolhydraten te stapelen, door bijvoorbeeld de avond van tevoren bijvoorbeeld een bord pasta te eten. Ook zou ik de sportdrank niet vergeten omdat je tijdens het zweten best veel mineralen verliest en die op deze manier weer aanvult. Als je tips wil of twijfelt over je voedingsschema kun je altijd terecht bij een professional zoals een voedingsdeskundige of een leefstijlcoach.

energy bar graveltocht sweet salty
0
  0
  Winkelwagen
  De winkelwagen is leegNaar winkel
   Bereken verzendkosten
   Kortingscode toepassen