Een dag in het wiel bij… Susan van Berkum

Een dag in het wiel bij… Susan van Berkum

vr 15 maart 2024 door Lewis Wiggins

Dagelijks zijn we in contact met fietsfanatisten en Maxim enthousiastelingen. We zijn dan ook altijd erg benieuwd naar de avonturen die onze volgers mee maken. Vandaag lezen we mee met de fietstocht van Susan van Berkum.

Hi Susan, kun je kort vertellen over je tocht/klim?

De mooiste tocht tot nu toe was mijn solo ritje Flevoland rond fietsen: “blokje om” Tour de Flevoland. Dit was een mooie ervaring en heb genoten van ieder km en alles wat ik onderweg ben tegen gekomen. De vrijheid die je voelt op je fiets is onbeschrijfelijk! Het rondje was 170,11 km, het hoogteverschil 98m, gemiddelde vermogen 82W. Ik heb het met een rustig tempo gefietst in 7:10 uur.


Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt tijdens je tocht?

Dat ik tijdens mijn Rondje Flevoland een hele kudde kikkers de weg over zag steken. Ik dacht bij mijzelf als ik ze nu zou kussen, zouden ze dan ook in een prins veranderen, haha?

Wat vond je het leukste?

Het fijne gevoel wat het fietsen mij geeft en de kracht die ik eruit haal waardoor ik mij goed voel en weer nieuwe energie krijg van fietsen🚴🏽‍♀️. Daarnaast maak je me ook blij met een colaatje, koffie of gemberthee onderweg!

Waar heb je het meeste van genoten?

Het verre uitzicht over al het water en de natuur die Flevoland heeft.

Wat vond je het minst leuke?

Eigenlijk niks, ik heb genoten! Ik geniet van iedere fietsrit. Positieve vibes.

Op welke momenten tijdens de tocht was je blij met Maxim Sportvoeding?

Als ik de energy gels gebruik, voel je vrij snel weer power en een oppepper waardoor je een boost krijgt om door te gaan! De proteïne repen zijn ook super lekker en in veel verschillende smaken. De Raspberry reep is mijn favoriet.

Hoe zag je voedingsschema eruit voor de hele tocht?

Ik ben begonnen met een goed, koolhydraatrijk ontbijt. Daarnaast heb ik een banaan en appel meegenomen voor onderweg. Tijdens de rit veel water en sportdrank drinken. Een goede lunch tussendoor met koffie, gemberthee en/of een glaasje cola en uiteraard Maxim Sportvoeding gedurende de rit.

Welke voedingstip heb je voor andere fietsers?

Wanneer je intensief fietst verbruik je ongeveer 25 calorieën per kilometer. Tijdens een tocht van 50 km verbruik je dus 50 x 25 = 1250 calorieën. Bij een tocht van 100 km is dit het dubbele, dus 2500 calorieën. Dit is wat mannen per dag ongeveer nodig hebben (vrouwen hebben per dag zo’n 2000 calorieën nodig).

Neem daarom altijd voldoende voeding mee op je rit. Klassieke wielrensnacks zijn natuurlijk bananen, ontbijtkoek, winegums en natuurlijke sportdrank. Denk aan twee bananen, 100 gram ontbijtkoek, 75 gram winegums of 500-750 ml sportdrank per uur.

Eet ruim van tevoren een bord havermout, muesli of een broodje jam. Dit eten bevat veel samengestelde koolhydraten, die geleidelijk vrijgegeven worden. Handig dus voor lange ritten. Een bord pasta, aardappelen of rijst de avond ervoor helpt ook!

fietstocht flevoland raspberry
0
  0
  Winkelwagen
  De winkelwagen is leegNaar winkel
   Bereken verzendkosten
   Kortingscode toepassen