Hoeveel energie verbrandt een tourrenner?

Hoeveel energie verbrandt een tourrenner?

ma 14 september 2020 door Lianne van den Bosch

Ook dit jaar laat de tour weer zien dat de juiste voeding en vooral de juiste timing van eten en drinken het verschil kan maken. In een touretappe zoals de 15e etappe naar de Grand Colombier verbruikt een renner gemiddeld 7000 kcal. Dat is extreem veel en het is onmogelijk om deze calorieën en energie op een dag aan te vullen. Daarom is het belangrijk om je voedingsplan goed uit te voeren en voor, tijdens en na een koers of etappe goed te eten en koolhydraten te “stapelen”, zodat je iedere dag start met een optimale energievoorraad.

Maxim Carbo Loader belangrijk hulpmiddel!

Tijdens lange intensieve inspanningen zijn koolhydraten de belangrijkste brandstoffen voor duursporten zoals wielrennen. Koolhydraten zitten in het lichaam opgeslagen in de lever en in de spieren. Deze voorraad is normaliter voldoende voor ongeveer 60 – 90 minuten inspanning. Voor een optimale koolhydraatvoorraad, adviseren wij om enkele dagen voor een meerdaagse toertocht extra koolhydraten te stapelen met behulp van Maxim Carbo Loader. Maxim Carbo Loader is 100% natuurlijk en neutraal van smaak en daarom zeer geschikt om de hoeveelheid koolhydraten in de voeding gemakkelijk op te hogen, zonder dat je heel veel moet gaan eten. Bovendien bevat Carbo Loader uitsluitend lange koolhydraten (en heel weinig suiker) en daardoor geeft het geen extreme insulinepiek waardoor je bloedspiegel langer stabiel blijft. Het meeste effect behaal je als je de Carbo Loader na de trainingen eet/drinkt. De trainingen mogen in die periode niet meer uitputtend zijn.

Op de koersdag zelf gebruik je het 2-3 uur voor aanvang, 2-3 schepjes in een bidon van 500ml. Rustig opdrinken in 15-20 minuten. Je kunt dit eventueel combineren met een Maxim Energy Bar. Je kunt met behulp van Maxim Carbo Loader ook de hoeveelheid koolhydraten in je sportdrank ophogen, zonder dat dit invloed heeft op de zoetheid of op de smaak. Ideaal voor renners die niet willen kauwen en de voorkeur geven aan vloeibare voeding.

tour tourrenner
1