Eiwitten

Eiwitten voor extra vermogen en snel herstel!

Eiwit wordt vaak geassocieerd met krachtsport, maar ook voor duursporters is het een belangrijke voedingsstof. Ook bij duursporters raken spieren beschadigd en vermoeid tijdens (vaak lange) trainingssessies, wedstrijden, toertochten, marathons of andere duursporten. Eiwit uit voeding is nodig om de eiwitstructuren in de spieren te herstellen of te vervangen. Verder zijn er aanwijzingen dat het nemen van koolhydraten samen met eiwit niet alleen de voorraad koolhydraten in je spieren aanvult, maar ook helpt bij het maken van nieuw eiwit in je spieren.

Je hebt ongeveer 20 gram eiwitten nodig per 2-3 uur voor een goed onderhoud van je spiermassa en andere lichamelijke functies. Praktisch gezegd zou je dus iedere 2-3 uur eiwitten moeten nemen of elke maaltijd zou eiwitten moeten bevatten. Omdat een inname van een hoge dosis eiwit tijdens het sporten vaak lastig te verteren is, adviseren wij om 1 uur voor aanvang een eiwitrijk product, zoals een Maxim Protein Bar, te nemen. Deze producten hebben de ideale dosering van 20 gram eiwit en bevatten het juiste aminozuurprofiel voor een optimale opname van de eiwitten door het lichaam. Op die manier stel je tijdens het sporten de afbraak van weefsel uit en ondersteun je het herstel. Zo kun je extra vermogen opbouwen. Ook een Maxim Recovery Drink is zeer geschikt om vooraf te nemen. Behalve extra eiwitten levert een recovery drink ook voldoende koolhydraten om de voorraad energie in je lichaam te maximaliseren.
Na de wedstrijd is de energievoorraad in je spieren behoorlijk verminderd. Om je energievoorraad aan te vullen is het belangrijk om direct koolhydraten te gebruiken na het sporten. Wanneer je koolhydraten nog eens combineert met eiwit wordt de opname in je spieren versneld. Niet alleen versnelt eiwit de opname van koolhydraten maar het ondersteunt ook het herstel van glycogeen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Waardering:
  0%
  Maxim 40% Protein Bar Testpakket 3 Repen
  Speciale prijs € 5,95 Normale prijs € 7,77
 2. Nieuw
  Waardering:
  0%
  Maxim Protein & Recovery Drink Smooth Vanilla 250ml
  Speciale prijs € 1,87 Normale prijs € 2,49
 3. Nieuw
  Waardering:
  0%
  Maxim Protein & Recovery Drink Wild Strawberry 250ml
  Speciale prijs € 1,87 Normale prijs € 2,49
 4. Nieuw
  Waardering:
  0%
  Maxim Protein & Recovery Drink Rich Chocolate 250ml
  Speciale prijs € 1,87 Normale prijs € 2,49
 5. Nieuw
  Waardering:
  0%
  Maxim Protein & Recovery Shake Testpakket
  Speciale prijs € 4,99 Normale prijs € 7,47
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren